AFC Asian Cup 2023: Late eigen goal ontneemt Jordan beroemde overwinning op Zuid-Korea

Een laat eigen doelpunt van Yazan Al-Arab voorkwam een beroemde overwinning voor Jordanië tegen Zuid-Korea tijdens de AFC Asian Cup 2023, waarbij de wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel. Zuid-Korea nam de leiding door een strafschop van Son Heung-min, maar Jordanië kwam gelijk en nam zelfs de leiding met doelpunten uit hoekschoppen en na defensiefouten van Zuid-Korea. Ondanks dat Zuid-Korea het spel domineerde en pogingen waagde, bleef de Jordaanse verdediging standhouden. De Aziatische grootmacht wist echter in blessuretijd van de tweede helft gelijk te maken door een eigen doelpunt. De wedstrijd maakt deel uit van een serie groepsfasewedstrijden, waarbij het doelpuntensaldo Jordanië voorlopig aan de top van de groep houdt. Beide teams hebben hun volgende matchen op 25 januari, waarbij Jordanië het opneemt tegen Bahrein en Zuid-Korea tegen Maleisië.