SHTTC zal in 2024 ook personeel opleiden om in te spelen op de olie- en gasindustrie

Het Suriname Hospitality and Tourism Training Centre (SHTTC) is in 2006 opgericht vanuit de drie ministeries TCT (Transport, Communicatie en Toerisme), minOWC (Onderwijs, Wetenschap en Cultuur), en AW&J (Arbeid, Werkgelegenheid en Jeugdzaken). Het doel van SHTTC is het trainen en opleiden van personeel in de hospitality en toerisme sector, met een focus op zowel theoretische als praktische opleidingen om de competenties van werknemers te optimaliseren en de dienstverleningskwaliteit te verhogen. 

Trainingen in 2023

Het afgelopen jaar heeft SHTTC in samenwerking met verschillende donoren trainingen aangeboden in verschillende districten. Deze trainingen omvatten onder andere keukenassistent, brood en banket, klantvriendelijkheid en front office. Ze waren toegankelijk voor iedereen boven de 16 jaar tegen betaalbare tarieven.

Vooruitzichten 2024

Nazara Kranenburg, waarnemend directeur van SHTTC, zegt in een reactie tegenover Dagblad Suriname omtrent de vooruitzichten voor 2024, dat het training center over heel Suriname trainingen zal verzorgen in samenwerking met donoren.

“We zullen personeel opleiden, zodat wij als Surinamers kunnen inspelen op de olie- en gasindustrie. Daarnaast zullen wij onze studenten zodanig opleiden dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de toerisme- en horecasector. Bovendien zullen wij trainingen verzorgen voor particulieren ter professionalisering van hun personeel”, aldus Kranenburg.

SK

error: Kopiëren mag niet!