VHP viert vandaag 75-jarig bestaan – Kranslegging en dankdienst op programma 

De Vooruitstrevende Hervormings Partij (VHP) bestaat vandaag, dinsdag 16 januari, 75 jaar. De partij van president Chan Santokhi houdt vandaag een dankdienst en er zullen bij het monument van Jaggernath Lachmon op het Onafhankelijkheidsplein en bij de Stichting Olifant kransen worden gelegd. 

De partij werd opgericht op 16 januari 1949, onder de naam “Verenigde Hindoestaanse Partij” (VHP), en onderging in 1973 naamsverandering in “Vooruitstrevende Hervormings- Partij”. 

De partij werd toegankelijk gemaakt voor alle Surinamers ter bevordering van het nationaal welzijn van het Surinaamse volk en is uitgegroeid tot de grootste nationale partij van Suriname. 

“De VHP vervult een leidende rol in de ontwikkeling van Suriname en bouwt aan een welvarend Suriname, door ondernemerschap te bevorderen en hard en eerlijk te werken aan een goede toekomst voor ons geliefd land Suriname. Dankzij eenheid in verscheidenheid, heeft de VHP  jaren in stand weten te houden en haar bestaansrecht bewezen.

De VHP is uitgegroeid tot de grootste nationale partij van Suriname, door te werken aan een nieuwe en solide VHP, door te verbinden aan inspirerend en duurzaam leiderschap, aldus president Santokhi eerder.

Er is volgens Santokhi veel gerealiseerd in de afgelopen jaren onder bezielende leiding van verschillende personen op alle niveaus. Maar het werk is nog niet af. Wij roepen daarom op om als partij in eenheid, sterke discipline en loyaliteit verder te werken aan de vergroting van de VHP om het nationaal belang te dienen”, zo stelde VHP voorzitter Santokhi eerder.

De partij houdt ‘s avonds een dankdienst. Er vindt ook een bloemenhulde plaats bij het beeld van wijlen Jaggernath Lachmon, voormalig VHP-voorzitter en voormalig parlementsvoorzitter. Ministers, districtscommissarissen en departementsdirecteuren en andere structuren worden verwacht bij de feestvergadering. 

error: Kopiëren mag niet!