Standhouder Haro: “Van het jaar nog geen enkele drukke dag gehad”

“De aanloop zegt ook veel over de situatie in het land”, zegt Haro tegen een redactrice van Dagblad Suriname. Hij is standhouder en verkoopt zijn producten op de zondag langs de straat. 

“Van het jaar heb ik nog geen enkele drukke dag, gezien op de markt. Gister was het ook weer hetzelfde. een slappe aanloop. Het is vaak zo dat begin van de maand het een beetje moeilijk gaat zijn voor enkele doelgroepen, maar ik zie dat veel mensen zwakjes zitten in hun portemonnee of andere prioriteiten hebben.”

Enkele standhouders die ook langs de straat verkopen, geven aan dat het afgelopen jaar geen geluk en winst heeft gebracht voor hen. 

Davne doet al vier jaren mee met de verkoop langs de straat. Zij zegt dat alles na het Covid-virus begon en de termijn van de nieuwe regering. Het ging volgens haar enkele jaren terug goed. Zij kon nog genieten van haar winsten.

“Je had je ups en down, maar je kon nog praten van de verkoop. Het hangt ook van het beleid af, goed bekeken is dat ook net een virus voor ons, de koers stijgt, je geld heeft geen waarde en de prijzen blijven maar stijgen. Je wordt met de dag zieker. Ik ben nu nog aan het struggelen en weet niet hoe ik het zal redden. De feestdagen hebben wij rustig doorgebracht, maar hoe zal het lukken de resterende dagen?”

“Wij als kleine ondernemers en hosselaars moeten zelf aan een oplossing komen om te kunnen leven en blijven werken”, zegt een standhouder. “Ik probeer de moeilijke dagen te overbruggen, maar hoop dat ik betere  tijden tegemoet ga zien.”

TM

error: Kopiëren mag niet!