Bestuurder pick-up verliest bij inhaalmanoeuvre met hoge snelheid controle over besturing en belandt in trens

In de vroege ochtend van maandag 15 januari rond drie uur, kreeg de politie van het politiebureau Leiding 9A een melding van een eenzijdig verkeersongeval op de Commissaris Weythingweg.

Agenten troffen ter plekke een Mazda bt 50 pickup in de trens aan.

Volgens verklaring van de bestuurder reed hij met een hoge snelheid over Leiding 10a, komende vanuit de richting van de Anton Budelstraat en  gaande in de richting van de  Commissaris Weythingweg. 

Enkele meters verwijderd van de kruising, maakte hij een inhaalmanoeuvre en verloor daarbij de controle over het stuur. Hij botste tegen  de vangrails van de brug en belandde daarna in de goot.

Ten tijde van het ongeval zaten drie andere personen ook in het voertuig die over pijn klaagden. Zij werden in een ambulance afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

De bestuurder vertoonde geen teken van dronkenschap en is in het bezit van een geldig Surinaams rijbewijs. Zijn rijbewijs werd hangende het onderzoek ingevorderd. Het voertuig is aanzienlijk beschadigd en werd ter herkeuring in beslag genomen. De slachtoffers verkeren buiten levensgevaar.

Het onderzoek in deze zaak duurt voort, aldus de Unit Verkeer Midden van het Korps Politie Suriname.

error: Kopiëren mag niet!