Grote brand in Domineestraat richt schade aan historische houten panden aan

In de vroege ochtenduren van vandaag, maandag 15 januari, brak er een grote brand uit aan de Domineestraat, waarbij diverse historische houten panden schade opliepen. De brandweer is massaal uitgerukt om de vlammenzee te bestrijden en verdere verspreiding te voorkomen.

De oorzaak van de brand is nog onbekend, en teams zijn ter plaatse om onderzoek te doen naar hoe de brand heeft kunnen ontstaan. Bewoners en omstanders werden opgeschrikt door het hevige vuur, dat snel om zich heen greep vanwege de constructie van de oudere, houten architectuur in de straat.

Brandweerlieden ondernemen verwoede pogingen om het vuur onder controle te krijgen. Door de intensiteit van de brand en de aanwezigheid van omliggende houten constructies is dit geen eenvoudige taak. De prioriteit ligt bij het voorkomen van overslag naar naastgelegen panden en het veiligstellen van de omgeving.

Evacuaties van naastgelegen panden en huizen zijn uit voorzorg gedaan en de politie heeft de omgeving afgezet om hulpdiensten de ruimte te geven hun werk te doen .

De Domineestraat, bekend om zijn karakteristieke houten bouwstijl, zal nog lange tijd de sporen van deze tragische gebeurtenis dragen. De gemeenschap staat voor een zware taak om het historische aanzicht van de straat te herstellen. Meer informatie volgt zodra deze beschikbaar is.

Bron onderstaande foto’s: Korps Politie Suriname

error: Kopiëren mag niet!