Verhuizen naar een andere woning is tegenwoordig een hele business….

“Een huis vinden is niet alleen een probleem, maar ook het inrichten, verhuizen of betalen zijn ook een probleem”, zegt Buddy in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname. Hij geeft aan dat hij het huis dat hij meer dan twintig jaar heeft gehuurd heeft moeten laten vanwege keer op keer huurverhogingen.

“Ik kon het in het begin verdragen, maar het werd net een strop, wie gaat nu euro 400 betalen voor huishuur met een inkomen van niet eens 300 euro en als enige kostwinner? Dus het voldoen als de huishuur te veel wordt dan gaat dat een probleem zijn. Daarna moest ik een huis zoeken. Na enkele maanden lopen zoeken en afspraken maken heb ik een gevonden. Het heeft mij wel een tijd genomen om een huis te vinden, waarvan ik kan zeggen dat je er kan wonen of je kinderen daar kan zien of veilig kan zijn. Aan het eind is het nergens veilig, jij als vader of ouder moet er voor zorgen”, aldus Buddy. 

“Toen moesten wij verhuizen naar het nieuwe huis en dat werd ook een probleem. Om te verhuizen moet je ook financieel sterk staan of contacten hebben of in het bezit zijn van je eigen vervoer” zegt Buddy.

“Als je dat niet hebt of kunt, dan heb je nog een groter probleem: je gaat niet in één keer kunnen verhuizen. Voor een man waren die dingen heel moielijk en dan komt de taak van mij weer als man en mijn vrouw om het in richten. Het huis een thuis gevoel geven, maar aan het eind zijn wij dankbaar dat wij een huis hebben gevonden en onderdak hebben. Er komen heel wat dingen bij kijken als je verhuist, het is een heel proces en loperij. Van begin tot eind en dan moet je weer zaken doen met de overheid, aangeven dat je weer bent verhuisd en laten registreren en nog vele dingen, het is echt stresserend. Je komt binnen een maand helemaal niet tot rust als je zulke zaken in orde moet maken. Maar, je gezin bij je hebben en ze het beste te kunnen geven, compenseert het gevoel. Er zijn veel mensen die strijden met het vinden van een onderdak. Dus ik ben heel blij dat het mij is gelukt”, zegt Buddy. 

“Er zijn vele mensen die nu stressen en niet weten hoe zij uit moeten komen, maar tegen die mensen zeg ik: geef niet op en blijf je inzetten. Op den duur bereik je wel je doel.”

TM

error: Kopiëren mag niet!