“Klantvriendelijkheid is ook de sleutel om een business goed draaiende te houden”

“Om een business te starten moet je niet alleen financieel sterk staan. maar ook een goed karakter hebben. Vriendelijkheid is ook de sleutel en je moet willing zijn”. zegt een kleine onderneemster tegen Dagblad Suriname. 

“Ik heb het zelfs gezien, na jaren een eigen kleine business te hebben. dat een goed karakter ook belangrijk is. Vriendelijkheid is ook van belang naast financieel sterk zijn.” 

De vrouw geeft aan dat zij in de beginfase van haar bedrijf veel werknemers heeft moeten ruilen en ook veel klanten heeft verloren. Maar door te werken aan haar zelf zijn dingen veranderd. “Ik was onaardig en behandelde mijn werknemers niet goed. Niet goed praten en beledigen deed ik vaak. En door mijn gedrag heb ik ook gemerkt dat er een soort van druk en stress gevoel was op de werkvloer. Keer op keer nam ik iemand in dienst en toen was ik er weer alleen.”

“Mijn grootoma sprak met mij en ik heb haar advies opgevolgd. Ik ben nu twee jaar verder en heb dezelfde mensen in dienst en ben daarnaast ook rijker geworden met mijn klantenkring. Op de werkvloer zijn wij een familie en als er wat is kan er altijd over gesproken worden. Dat is een manier van samenwerken.”

Een vrouw die werkzaam is bij een goed gesorteerde supermarkt zegt, dat vriendelijkheid belangrijk is. “Je moet ook stressbestendig zijn en niet snel overschakelen. Je hebt klanten in soorten, maar als je vaak vriendelijk bent heb je ook klanten die naast je staan als er wat is. Je raakt wel geïrriteerd door bepaalde dingen, maar volhouden en vriendelijk blijven levert veel op. Door mijn klanten heb ik ook veel kunnen leren. Financieel sterk staan is belangrijk, maar je manieren zeggen ook veel.”

TM

error: Kopiëren mag niet!