Suriname draagt minister Ramdin voor als kandidaat secretaris-generaal van de OAS 

De Surinaamse minister van Buitenlandse Zaken, Internationale Business en Internationale Samenwerking (BIBIS), Albert Ramdin, is recent officieel door president Chandrikapersad Santokhi voorgedragen als kandidaat voor de positie van secretaris-generaal van de OAS (Organisatie van Amerikaanse Staten) voor de toekomstige zittingsperiode die begint in 2025.  

Minister Ramdin was van 2005-2015 al tweemaal gekozen als assistent secretaris-generaal van de OAS. Ramdin heeft meer dan 25 jaar ervaring in onder andere internationale onderhandelingen en multilaterale diplomatie. 

Het is gebruik binnen de OAS dat ongeveer anderhalf jaar voor de verkiezing kandidaten voor deze positie geïdentificeerd worden. De intensieve campagne die na de nominatie volgt, is erop gericht de noodzakelijke ondersteuning van lidlanden te verzekeren voor de uiteindelijke stemming. 

De minister van BIBIS is een cruciale functie binnen de regering en blijft dan die functie uitoefenen gedurende de huidige regeertermijn van de regering ter ondersteuning van het beleid gericht op financieel-economisch herstel en duurzame ontwikkeling. Het vervullen van de positie van secretaris-generaal binnen de OAS voor de periode 2025 – 2030 zal voor Suriname een unieke en vooraanstaande kans zijn om zich internationaal verder te profileren.

error: Kopiëren mag niet!