Poll signaleert massale ontevredenheid over klantvriendelijkheid overheidsdiensten

Volgens een recente online peiling, uitgevoerd door Dagblad Suriname, uit maar liefst 79% (1.153 stemmen) van de ondervraagden hun ontevredenheid omtrent de klantvriendelijkheid bij overheidsdiensten. Dit in tegenstelling tot een kleine 5% (72 stemmen) die aangeeft wél tevreden te zijn en 16% (288 stemmen) die de service als redelijk beoordeelt.

Deze peiling, hoewel niet specifiek gericht op individuele instanties binnen de overheidsapparaten, biedt een kritische blik op de algehele perceptie van de dienstverlening door de staat. De resultaten suggereren dat het overgrote deel van de bevolking significante verbeteringen eist op het gebied van klantgerichtheid.

Hoewel de verscheidene ministeries hun eigen klachtenlijnen in het leven hebben geroepen om feedback en klachten van burgers te ontvangen en te verwerken, blijkt  dat er veel klachten zijn over het gebrek aan terugkoppeling. Er wordt zelden of nooit gerapporteerd aan de gemeenschap over de afhandeling van deze klachten, wat leidt tot groeiende frustraties onder de bevolking.

De  peiling legt bloot. dat alle overheidsoperaties los van elkaar lijken te functioneren. Door het ontbreken van een goed gestructureerde, overkoepelende aanpak voor klantenservice wordt de interactie met overheidsdiensten door velen als onoverzichtelijk en soms zelfs als chaotisch ervaren.

Deze bevindingen roepen om actie, waarbij een transparanter en meer geïntegreerd systeem voor klachtenafhandeling en communicatie naar de burger toe niet alleen wenselijk maar ook dringend nodig lijkt. De peiling van Dagblad Suriname kan gezien worden als een klaar en duidelijk signaal aan de overheid dat verbetering van de klantvriendelijkheid hoog op de agenda dient te staan in een streven naar betere dienstverlening en een positievere beleving van overheidscontact bij de burger.

error: Kopiëren mag niet!