Microbioloog Ricky Stutgard: “Zonder eigen productie en kwaliteitsexport blijft toekomst somber”

Microbioloog en voedseltechnoloog Ricky Stutgard luidt de noodklok over de economische vooruitzichten van Suriname. Tijdens een recent interview benadrukte Stutgard het cruciale belang van eigen productie en de export van kwaliteitsproducten voor de ontwikkeling en het welzijn van het land. “Zolang we niet zelf produceren en kwalitatieve producten exporteren, zien de toekomstvooruitzichten er bedroevend uit”, verklaarde hij.

De expert, die gespecialiseerd is in voedseltechnologie en microbiologie, gaf aan dat de afhankelijkheid van geïmporteerde goederen en het ontbreken van een sterke, lokale productiesector, Suriname kwetsbaar laat in het licht van de wereldwijde economische turbulentie.

Stutgard ziet een sterke relatie tussen de economische groei en de capaciteit van een land om in eigen behoeften te voorzien en producten met toegevoegde waarde uit te voeren.

Stutgard sprak ook zijn zorgen uit over de invloed van corruptie op economische groei en innovatie. “Des te meer omdat corruptie nu structureel is en niet aangepakt wordt”, voegde hij toe, wijzend op een probleem dat al lang de kop opsteekt binnen verschillende sectoren van Suriname.

Volgens de microbioloog is een effectieve bestrijding van corruptie essentieel om investeringen aan te trekken, vertrouwen te scheppen bij de bevolking en een klimaat te creëren waarin zowel lokale ondernemers als buitenlandse investeerders willen bijdragen aan de economie.

Met een kritische blik op de huidige situatie en beleid, roept Ricky Stutgard op tot dringende maatregelen om de lokale productiesector te stimuleren en om corruptie een halt toe te roepen. Hij benadrukt dat zonder deze ingrijpende veranderingen, Suriname’s streven naar economische zelfstandigheid en welvaart een onhaalbaar doel blijft.

error: Kopiëren mag niet!