“Ondernemen met impact in 2024”

Stichting Gabriel Development Foundation heeft afgelopen zaterdag een training voor ondernemers gehouden met als thema “Ondernemen met impact in 2024!”. De training werd verzorgd door de ervaren onderneemster Cornelly Olivieira, die door haar passie en toewijding vijf goed draaiende ondernemingen heeft.

Stichting Gabriel Development Foundation is opgericht op 28 april 2022 en is ontstaan uit de behoefte van de Coroniaanse gemeenschap om Coronie te helpen ontwikkelen. De oprichter, Gabriel Jacott, een Coroniaan en voormalig artiest, wil met de stichting talentontwikkeling en ondernemerschap stimuleren, niet alleen in Coronie maar ook in andere districten.

De training “Ondernemen met impact in 2024” is georganiseerd, omdat Stichting Gabriel Development Foundation het belangrijk vindt, dat ondernemers anders gaan ondernemen, namelijk ondernemen met impact. Voorzitter Jacott licht toe: “Het idee is ontstaan nadat geconstateerd is dat veel ondernemers weliswaar ideeën hebben om te ondernemen, maar niet over de nodige tips en know-how beschikken om hun bedrijf naar een hoger niveau te tillen.”

Tijdens deze training werden tips gegeven om af te stappen van het regulier ondernemen en over te gaan naar ondernemen met impact. Bij regulier ondernemen gaat men bijvoorbeeld ervan uit dat men alleen onderneemt en ideeën niet deelt met anderen, terwijl ondernemen met impact juist aanmoedigt om samen te werken met andere ondernemers, veel te netwerken, zegt Jacott.

Het doel van de training is dat ondernemers een spiegel gaan houden voor zichzelf en hun onderneming gaan evalueren, waardoor zij die stap kunnen zetten om hun onderneming op een andere wijze te sturen, benadrukt de voorzitter. In totaal namen achttien ondernemers, inclusief de trainer, deel aan deze training. De deelnemers vonden de training bijzonder interessant en gaven aan veel huiswerk te hebben.
SK

error: Kopiëren mag niet!