Nederland, Amerika en de Antillen blijven populaire reisbestemmingen voor Surinamers

Onlangs heeft CoreStats een publicatie uitgebracht waarin een consumentenonderzoek is gepresenteerd dat zich richt op verschillende consumentenvoorkeuren. Het onderzoek omvatte de voorkeuren van burgers met betrekking tot diverse aspecten, waaronder social media kanalen, televisie, kranten en radio, banken, verzekeringsmaatschappijen, restaurants, reisbestemmingen, bakkerijen, telecomaanbieders, auto dealerships en dranken. Aan dit onderzoek deden 1.282 burgers van 18 jaar en ouder.

Uit de onderzoeksresultaten blijkt dat in 2022 de meerderheid van de Surinamers die deelnamen aan het onderzoek, Nederland als hun voornaamste reisbestemming beschouwden, met een percentage van ruim 24 procent. Bijna 20 procent van de respondenten gaf aan geen concrete reisplannen te hebben gehad voor dat jaar. Bijna 14 procent van de Surinamers uit het onderzoek de Verenigde Staten verkiest als hun favoriete vakantiebestemming, veel Surinamers hebben in de VS ook familie wonen.

Van de Nederlandse Antillen blijkt dat Curaçao het meest wordt gekozen als reisbestemming, met een percentage van 13 procent, terwijl 6 procent de voorkeur geeft aan Aruba. Buurlanden van Suriname worden in mindere mate beschouwd als favoriete reisbestemmingen. Slechts 2.3 procent van de respondenten geeft aan naar Brazilië te reizen, terwijl 3.6 procent Frans Guyana verkiest. Guyana wordt door slechts 1.5 procent van de Surinamers uit het onderzoek als voorkeursbestemming genoemd.

Misschien is het wel het moment om als Surinamers te overwegen om andere leuke reisbestemmingen te ontdekken, naast de gebruikelijke keuzes. Er zijn diverse landen in het Caribisch gebied die niet alleen interessant zijn, maar ook budgetvriendelijk als reisbestemming kunnen dienen.

SD

error: Kopiëren mag niet!