Beleggingsfonds verlaagt waarde X/Twitter met 72%

DOOR NINIAN CARTER
4 januari 2024 – Fidelity Investments, dat een belang van $19 miljoen heeft in X (voorheen Twitter), heeft zijn investering met 71,5% gedevalueerd als gevolg van uitdagingen die hebben geleid tot een scherpe daling van de advertentie-inkomsten van het platform.

Het beleggingsfonds Fidelity Investments – dat in oktober 2022 19,2 miljoen dollar heeft uitgegeven om een belang in X (voorheen Twitter) te kopen – heeft zijn investering met 71,5% gedevalueerd ten opzichte van de oorspronkelijke waardering van de aandelen.

Uitdagingen waarmee X wordt geconfronteerd, zijn onder meer:

1) Het besluit van miljardair-eigenaar Elon Musk om accounts te herstellen van eerder verboden gebruikers, die vatbaar zijn voor haatzaaiende uitlatingen, zoals complottheoreticus Alex Jones, de voormalige Amerikaanse president Donald Trump en de extreemrechtse beïnvloeder Andrew Tate.

2) X moet adverteerders overtuigen om terug te keren naar het platform nadat grote spenders, waaronder Apple, Comcast/NBCUniversal, Disney, Warner Bros. Discovery, IBM en Paramount Global, zich terugtrokken uit het platform vanwege Musk’s grillige managementstijl.

3) In november 2023, tijdens de DealBook Summit, zei Musk tijdens een interview op het podium met de New York Times tegen het boycotten van X-adverteerders dat ze “go f**k own” moesten zijn.

Om het verlies aan advertentie-inkomsten te verzachten, wil X nu kleine tot middelgrote bedrijven aanmoedigen om geld aan het platform uit te geven.

error: Kopiëren mag niet!