Zaak bond bij OW nog steeds bij rechter voor uitbetaling achterstallige gelden  

Leden van de Werknemers Organisatie Openbare Werken (WOOW), hebben sinds hun aanstelling bij het ministerie van Openbare Werken voor de verkiezingen van 2020 tot en met vandaag de dag, geen gelden ontvangen en zijn abrupt thuis gezet. 

De voorzitter van de WOOW heeft een rechtszaak aangespannen om te bewerkstelligen dat de leden langs die weg toch over hun gelden te laten beschikken en weer aan het werk te krijgen.

Eerder is in gesprek met werknemers aangegeven, dat bondsvoorzitter Michael Sallons een andere advocaat heeft geraadpleegd voor de behandeling van zijn vervolg rechtszaak. De redactie van Dagblad Suriname heeft Sallons benaderd om te vernemen wat de status van de rechtszaak van zijn organisatie tegen het ministerie van Openbare Werken nu is.

Sallons stelt, dat de rechtszaak nog steeds niet is afgewikkeld, terwijl de werknemers nu al zeker vier jaar zonder inkomen zitten. Het gaat hier om een rechtszaak die werd aangespannen om de uitvoering van de bepaling om arbeiders uit te betalen en weer aan het werk te zetten in een eerder vonnis gedaan te krijgen. De zaak die in september 2023 werd ingediend werd voor het eerst in oktober behandeld. Vanwege het reces van de rechterlijke macht is er vooralsnog geen noemenswaardige vooruitgang geboekt in dit proces.

Diverse keren heeft Michael Sallons ledenvergaderingen bijeen geroepen en leden van de organisatie gaven gehoor aan de oproepen, omdat ze het wachten op hun geld beu zijn. Tijdens een ledenvergadering die werd gehouden in 2022, kregen de leden de gelegenheid om hun misnoegen te uiten en om te horen wat de stand van zaken is in de vervolgprocedure inzake hun achterstallige gelden. 

Uitvoering sociaal plan 

In gesprek met werknemers die hun achterstallige gelden nog niet hebben gehad, geven ze te kennen, dat ze een oproep doen aan de president om bij het uitvoeren van zijn sociale plannen ook de mensen die werken zonder betaling erbij te betrekken. Met de torenhoge prijzen van producten en diensten komen gezinnen van WOOW-leden niet uit. 

error: Kopiëren mag niet!