VP Brunswijk hoopt op betere communicatie en verstandhouding met de president in 2024

Vicepresident Ronnie Brunswijk hoopt in dit nieuwe jaar op betere communicatie en verstandhouding tussen hem en president Chandrikapersad Santokhi. “Ik heb hoop dat de president en ik samen gaan zitten, en conform afspraken verder moeten. Anders gaat het hetzelfde worden”, zegt hij voor wat betreft het beleid van de regering. 

Vorige week vrijdag tijdens de jaarafsluitingsactiviteit voor het personeel van het Kabinet van de Vicepresident stond Brunswijk de media te woord. De communicatie en verstandhouding in regeringsverband was voor de vicepresident en leider van coalitiepartner ABOP de grootste uitdaging in het afgelopen jaar. Dit kwam onder meer tot uiting in het gegeven dat ministeries die onder beheer staan van zijn politieke partij voor wat betreft uitvoering van het regeringsbeleid niet of onvoldoende uit de verf zijn gekomen. Financiële middelen die daarvoor nodig waren werden niet ter beschikking gesteld, ondanks dat daarover in regeringsverband besluiten waren genomen.

Onder meer verwijst hij naar de USD 7 miljoen voor verbetering van de drinkwatervoorziening die in regeringsverband is goedgekeurd doch tot nu toe niet ter beschikking wordt gesteld. 

Over de veiligheidssituatie in het land. waar hij zich ernstig zorgen om maakt, zegt Brunswijk dat deze op een ander niveau zouden zijn, indien de nodige middelen vrij waren gemaakt voor het ministerie van Justitie en Politie. Politieposten, ook die in de verre districten en het binnenland, kampen met gebrek aan adequate transportmiddelen. Die omstandigheden leggen zware druk op het werk van de politie. Het ministerie van Justitie en Politie valt onder het beheer van de ABOP. De vicepresident benadrukte. dat alle ministeries van de regering zijn, en niet van de ABOP. Ministers willen wel beleid voeren, maar zonder de nodige middelen kunnen ze dat niet.

Het jaar 2023 heeft volgens Brunswijk veel dieptepunten gekend. De recente berovingen door een groep criminelen te Atjoni was een van ze. Een andere was het ongeval in het Matawai-gebied in een goudmijn, waarbij 17 jonge personen het leven hebben gelaten.

SS

error: Kopiëren mag niet!