Tientallen passagiers met openstaande verkeersboetes in 2023 op J.A. Pengelluchthaven uit rij gehaald

De afdeling ANRS (Automatische Nummerplaten Registratie Systeem) van het Korps Politie Suriname heeft in 2023 tijdens controles op de Johan Adolf Pengelluchthaven tientallen passagiers met onbetaalde verkeersboetes was opgelegd uit de rij gehaald. Deze passagiers kregen de gelegenheid om hun boete ter plekke te betalen, voordat zij hun reis konden voortzetten.

In totaal zijn er duizenden passagiers op verschillende regionale en ook op de Mid-Atlantische vluchten gecontroleerd.

Het ANRS werkt samen met de NV Luchthavenbeheer, de Militaire Politie die de Immigratie dienst uitvoert, en met de afdeling Passenger Handling op de luchthaven.

Volgens het ANRS is gebleken dat er binnen- en buiten Suriname nog veel mensen zijn die een openstaande verkeersboete opgelegd hebben gekregen.

Er zijn plannen om in het komend jaar meer actoren erbij te betrekken om deze mensen in beeld te brengen, zodat zij alsnog uitvoering kunnen geven aan de door de rechter opgelegde straf in de vorm van betaling of hechtenis in een strafinrichting. 

Het ANRS benadrukt dat het betalen van boetes van groot belang is voor het rechtvaardigheidsgevoel in de samenleving.Voor informatie over het hebben of de afhandeling van vonnissen inzake verkeersovertredingen, kan men van maandag tot en met vrijdag van 07.00 uur tot 13.00 uur terecht bij de afdeling ANRS op het politiebureau Latour, kamer 4, of bij het Parket aan de Limesgracht. Financiële afhandelingen kunnen ter plaatse worden verricht door cash een uitstaande boete te voldoen of door te pinnen.

error: Kopiëren mag niet!