Oprah Winfrey herinnert zich wat Steven Spielberg deed bij filmen Color Purple in1985

Oprah Winfrey denkt na over de regie van Steven Spielberg in haar allereerste filmrol. Tijdens een recent optreden in The Drew Barrymore Show herinnerde de 69-jarige mediamagnaat zich dat ze werd geroepen door Spielberg – die de klassieker uit 1985 regisseerde – nadat ze in de camera keek tijdens het filmen van een scène.

“Ik had nog nooit een film gemaakt, in een film gezeten, wist niets van filmen, maar wilde meer dan wat dan ook in mijn leven in The Color Purple spelen”, zei Winfrey tijdens de show.

Winfrey zei dat ze de fout had gemaakt door recht in de camera te kijken op haar eerste filmdag naast costar Whoopi Goldberg. Steven roept: ‘Snijd! cut!  cut! Wat ben je aan het doen?’” herinnerde Winfrey zich. “[Ik zei]: ‘Eh. Ik deed alleen maar mijn tekst.’ Hij zei: ‘Wat ben je aan het doen terwijl je in de camera kijkt?’ Ik zei: ‘Het is niet de bedoeling dat ik in de camera kijk?’ Hij zegt: ‘Nee! Mevrouw Celie is hier! ” Ik wist het niet. Ik wist het niet. Ik was nog nooit op een filmset geweest”, voegde ze eraan toe.

Ondanks haar vroege hapering op de set, leverde Winfrey’s optreden als Sofia in de film haar een Academy Award-nominatie op voor Beste Actrice in een Bijrol.

Veertig jaar later zijn Winfrey en Spielberg coproducenten van de muzikale bewerking van The Color Purple, die op Kerstdag werd uitgebracht. “Dus de cirkel is rond!” Winfrey zei tijdens de show dat hij herenigd werd met Spielberg. “Kijk, God kijkt naar mij!  Ik vind het zo ongelooflijk.”

De nieuwe filmmusical, met onder meer Fantasia Barrino, Taraji P. Henson, Danielle Brooks en anderen, stond maandag op nummer 1, overtrof de verwachtingen van de box office en had de grootste kerstopening sinds 2009, volgens Variety en The Hollywood Reporter.  Toen hij eerder deze maand met mensen sprak over het bereiken van de historische verjaardag, zei Winfrey: ‘Ik zal nooit klaar zijn totdat mijn laatste adem is uitgeblazen, en wanneer dat gebeurt, zal het een vredige ademhaling zijn.’

error: Kopiëren mag niet!