78-jarige Gerda: “Boodschappen nu doen in de stad is niet te doen”

“Eind van het jaar boodschappen doen in de stad is niet verstandig”, zegt Gerda. Gerda is 78 jaar en zegt dat boodschappen doen aan het eind van het jaar voor iemand op haar leeftijd niet te doen is. Zij moet wat boodschappen doen op de markt en was daarbij genoodzaakt haar kleinzoon van vijf jaar mee te brengen.

“De dichtstbijzijnde Ons Belang was dicht en de winkel had geen groenten, dus ik was genoodzaakt de stad in te gaan. Ik heb gelukkig enkele groenten kunnen kopen, maar als je de rij van de bank ziet val je automatisch op de grond. Als ik niet moest pinnen was ik niet in de rij. Het is ook heel moeilijk dat je niet overal met je pinpas kan betalen. Zo’n oude vrouw net ik doet mee met de nieuw generatie, dan hoe komt het dat de andere mensen achter zijn?”

Henk, die in het centrum werkt, geeft aan dat hij zulke momenten vaak heeft meegemaakt.

“Eind van het jaar is het altijd druk in het centrum. Je hebt mensen die de laatste zaken nog willen afronden voor het nieuwe jaar begint en of inkopen willen doen. Daarnaast heb je heel veel mensen die moeten pinnen, ik vind het wel jammer dat er weinig pinpoints zijn in het centrum. Als er veel van pinpunten waren, was het probleem van lange rijen aan het eind van de maand opgelost. Eind van de maand is er altijd sprake van lange rijen bij een pinautomaat.”

“Maar, ik hoop dat dingen wel anders worden, misschien niet het komend jaar, maar een keer. Wij mensen hebben altijd wensen als het jaar eindigt en een nieuwe begint, maar wij worden vaak voor de gek gehouden. Maar ik geef de hoop niet op in het kunnen van ons land en hoop dat het beter wordt. Aan het eind ga ik tot de dood hier zijn, dus ik kijk wat gaat en komt en wie maakt en breekt.”

TM

error: Kopiëren mag niet!