Dit jaar veel meer aandacht voor mentale welzijn 

In een wereld vol uitdagingen en continue veranderingen is er dit jaar een opmerkelijke verschuiving geweest. Mensen over de hele wereld richten hun aandacht veel meer op iets dat vroeger over het hoofd werd gezien: mentale gezondheid. Deze verandering is een keerpunt in ons collectieve bewustzijn, waarbij we erkennen dat mentaal welzijn net zo belangrijk is als lichamelijke gezondheid. 

Mental Health Month

In Suriname is er ook veel meer gesproken over mentale gezondheid, dan de voorgaande jaren. De maand oktober werd uitgeroepen tot de maand van mentale gezondheid door het ministerie van Volksgezondheid, met de nadruk op bewustwording als gevolg van het aantal suicide gevallen dat tussen 2020 en 2022 vrij hoog was. In 2019 bedroeg het percentage voor het aantal suicides in Suriname 25,4 procent, waarbij de meeste (38,8 procent) van de slachtoffers man was en de rest (11,8 procent) vrouw.

Eerste mannen seminar met focus op mental health 

Dit jaar markeerde ook een mijlpaal met het allereerste mannen seminar, een evenement dat mannen van diverse achtergronden en leeftijden, tussen 18 en 40 jaar, samenbracht. Het hoofddoel van het seminar was het bieden van ondersteuning aan mannen in hun persoonlijke en emotionele ontwikkeling, gericht op belangrijke thema’s, zoals discipline voor carrièresucces, geestelijke gezondheid en emotionele intelligentie. 

Gedurende het jaar hebben verschillende evenementen plaatsgevonden om het bewustzijn van de gemeenschap te vergroten, met name met betrekking tot mentale gezondheidsproblemen, vooral gericht op jongeren.

SD

error: Kopiëren mag niet!