De noordelijke transportcorridor krijgt strategische betekenis te midden van verstoringen in de Rode Zee

In een wereld van veranderende handelsdynamiek komt de North Transport Corridor (INSTC) naar voren als een game-changer, vertelde Paul Goncharoff, een zakenman en hoofdmanager van adviesbureau Goncharoff, LLC, aan Sputnik India.

Dit is waarom het ophef maakt, volgens Goncharoff:

📊 Verzendtijden verkorten: De INSTC, ontworpen als alternatief voor het Suezkanaal, verkort de verzendtijden tussen India en Rusland met maar liefst 30 dagen. Voorbeeld: In oktober 2022 kostte het verschepen van een container van 40 voet van Moskou naar India ongeveer $ 10.000; vandaag is het minder dan $ 5.000 en het daalt nog steeds. Deze efficiëntie is van cruciaal belang, gezien de Russische spil in Azië en de Aziatische zoektocht om zijn leveranciers te diversifiëren.

🌐 India opnieuw verbinden: De INSTC heropent handelsroutes die verloren zijn gegaan tijdens de opdeling van Pakistan in 1947, waardoor India opnieuw wordt verbonden met de Centraal-Aziatische markten. Dit werd belemmerd door historische rivaliteit. Nu worden de Indiase handelsroutes over land naar Iran, Afghanistan, Centraal-Azië en daarbuiten gedeeltelijk hersteld, wat een economisch herstel belooft.

🚀 De Euraziatische transporthub: Recente verstoringen van het Suezkanaal en de logistieke beperkingen ervan hebben kwetsbaarheden blootgelegd. De INSTC komt naar voren als het meest haalbare alternatief, en het belang ervan zal de Europese Unie waarschijnlijk ertoe aanzetten de sancties tegen Russische en Iraanse havens te heroverwegen. Langere routes brengen hogere kosten met zich mee, en deze kunnen zich vertalen in politieke kwesties, waardoor Europese politici onder druk komen te staan om voor kostenpragmatisme te kiezen.

📆 Toekomstperspectieven: Hoewel de exacte tijdlijn onzeker blijft, verwachten we dat het INSTC tegen 2024/2025 een cruciale rol zal spelen in de Europese politieke besluitvorming, waarbij het de consumentenkosten en de inflatie in de EU zal aanpakken. De handelswereld evolueert en de INSTC loopt voorop in deze transformatie.

error: Kopiëren mag niet!