Lange busrit Nieuw Nickerie-Paramaribo door defecte staatsbus

De bussen van het Nationaal Vervoer Bedrijf (NVB( die de route Paramaribo-Nickerie (vice versa) onderhouden doen normaal gesproken zo’n vier uur over de rit. 

Vanaf 7 uur ’s morgens moest Sherryl Bourne samen met haar broertje in Paramaribo wachten op een andere staatsbus, omdat ze geen nummer had kunnen vinden voor de eerste bus die om zeven uur vertrekt richting Nickerie. Er rijden vanuit Paramaribo slechts twee bussen naar Nickerie, de tijdstippen zijn eerder dit jaar aangepast.

Doordat ze de eerste bus heeft gemist was Sherryl noodgedwongen de andere bus, die van 13.00 uur te pakken. Die kwam verlaat, maar de reden daartoe werd pas bekend toen Sherryl in de bus stapte. 

Passagiers moeten buschauffeur helpen

Sherryl is in verband met de kerstdagen als studente uit Paramaribo naar Nickerie vertrokken om bij haar ouders te kunnen zijn met kerst. Maar, het werd haar ergste reis die ze ooit heeft gemaakt naar haar district. Ze zat namelijk in een kapotte staatsbus die om een bepaalde tijd moest stoppen, omdat delen (maar zeker de radiator) van de bus oververhit raakte. De inzittenden moesten de chauffeur zelfs helpen om de bus startende te houden.

Het gevoel van angst en haar ontevredenheid liepen op verschillende momenten hoog op. “Dit doe je niet met mensen”, zegt Sherryl in gesprek met de redactie van Dagblad Suriname.

Een dringende oproep wordt gedaan aan het NVB om de controle bij bussen die de verschillende routes onderhouden op te voeren. Burgers worden de dupe van lange en onplezierige wachttijden. Verder is het ook niet prettig voor passagiers om de chauffeur te zien in een onprettige situatie, dit leidt tot angst onder de passagiers. 

error: Kopiëren mag niet!