20-jarige bromfietser komt om het leven in Nickerie na te zijn aangereden door dronken automobilist

De 20-jarige bromfietser A.C. is maandagavond 25 december rond half negen dodelijk aangereden door een terreinauto op de Skoertjieweg in Nickerie.

Agenten van het politiebureau Corantijn gingen na melding van een aanrijding tussen twee voertuigen naar de plek voor onderzoek. Daar aangekomen werd de bromfietser A.C., die geen teken van leven meer vertoonde, op het wegdek aangetroffen. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. 

De automobilist R.M. (58) reed na de aanrijding door het slachtoffer in hulpeloze toestand achterlatend. Na ongeveer een uur heeft hij zich gemeld op politiebureau Corantijn en bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Zijn rijbewijs werd ingevorderd en de man werd direct aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

Volgens het voorlopig onderzoek van de politie is gebleken dat de automobilist over de Skoertjieweg reed vanuit de richting van de Awadhoesseinweg en rijdend richting Rambaran-Mishreweg, terwijl de bromfietser in tegenovergestelde richting reed. Ter hoogte van mast nr. 2488 kwam de automobilist op de weghelft van de bromfietser terecht met als gevolg de aanrijding. 

Door de botsing vloog de bromfietser ongeveer 10 meter door de lucht en belandde op de langs de weg lopende berm waar hij onder het voertuig terechtkwam, ongeveer 20 meter verder werd meegesleept en vervolgens op de weg werd geslingerd. De terreinauto belandde daarna in de langs de weg lopende trens. Het slachtoffer A.C. was vrijwel op slag dood.

Na te zijn ontnuchterd werd de automobilist voorgeleid bij de Hulpofficier van Justitie en is vervolgens na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld. Het lichaam van A.C. is hangende het onderzoek ter obductie door de politie in beslag genomen. Verder zijn beide voertuigen ter herkeuring in beslag genomen. 

Het onderzoek naar de aanrijding is overgedragen aan de Verkeersunit van Regio West.

error: Kopiëren mag niet!