Napoli-ster Osimhen tekent een nieuw contract met een vrijgaveclausule van €130 miljoen

Victor Osimhen, de ster van Napoli, heeft een contractverlenging tot 2026 ondertekend, waarmee een eind komt aan speculaties omtrent zijn toekomst temidden van interesse vanuit de Premier League. Napoli deelde het nieuws met een korte aankondiging en afbeeldingen van Osimhen met clubpresident Aurelio De Laurentiis. Hoewel de club geen contractdetails vrijgaf, melden Italiaanse media dat het contract een vrijgaveclausule bevat van €130 miljoen om de club te beschermen bij een mogelijk vertrek van hun sterspeler. Osimhen zal ook naar verluidt €10 miljoen per jaar verdienen na belastingen.

De 24-jarige Nigeriaanse aanvaller, die onlangs tot Afrikaanse speler van het jaar werd uitgeroepen, heeft indrukwekkende prestaties achter zijn naam staan met 67 doelpunten in 118 wedstrijden sinds hij in 2020 voor €70 miljoen van Lille naar Napoli kwam. Osimhen had een sleutelrol in het winnen van de titel vorig seizoen onder coach Luciano Spalletti, de eerste landstitel voor Napoli in meer dan dertig jaar.

Desondanks kende Osimhen, die eerder dit seizoen te maken had met een hamstringblessure en wat interne conflicten, een moeilijk seizoen. Zijn vertegenwoordiger bedreigde Napoli zelfs met juridische stappen na social media incidenten die als misplaatst werden beschouwd, inclusief een die als racistisch werd geïnterpreteerd.

De verdediging van Napoli’s titel is dit seizoen al praktisch voorbij en managementproblemen na het vertrek van Spalletti hebben de situatie verergerd. Walter Mazzarri is momenteel aan het werk om de schade te herstellen die is ontstaan tijdens de korte periode van Rudi Garcia.

Osimhen heeft zijn nieuwe contract getekend net voordat hij vertrekt voor de Africa Cup of Nations, die in januari in Ivoorkust plaatsvindt. Hij miste de editie van 2022 wegens blessures en COVID-19 en kon niet voorkomen dat Nigeria in de laatste zestien werd uitgeschakeld door Tunesië.

error: Kopiëren mag niet!