15-jarig meisje door meerdere mannen seksueel misbruik met toestemming moeder

De politie van het bureau Kwatta kreeg dinsdag 5 december een zaak in onderzoek, waarin een 15-jarig meisje verklaart door verschillende mannen seksueel te zijn misbruikt, nadat haar moeder toestemming daartoe had gegeven.

Meisje vanaf haar 13e seksueel misbruikt door stiefbroer

Het verdere onderzoek in deze zaak werd overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van het Korps Politie Suriname die constateerde dat het in deze ging om mensenhandel, waarna zij de afdeling Trafficking in Persons (TIP) inschakelde. Uit het verdere onderzoek is naar voren gekomen dat het slachtoffer vanaf haar 13e jaar seksueel misbruikt is geworden door een stiefbroer tegen wie nooit aangifte is gedaan. 

Verder heeft de moeder het slachtoffer dit jaar naar verschillende nachtclubs in het district Nickerie gebracht waar zij in opdracht van de vrouw mee moest met klanten om tegen betaling seks met hen te bedrijven. Het geld moest zij daarna direct aan haar moeder afstaan.

De 38-jarige moeder is vrijdag 15 december opgespoord en aangehouden, waarna zij na afstemming met het Openbaar Ministerie ter zake mensenhandel en koppelarij door de politie in verzekering is gesteld.

Ambtenaar aangehouden

Verder is in deze zaak ook een 34-jarige man, een ambtenaar, op aanwijzing van het slachtoffer aangehouden, aangezien hij tot één van de klanten behoorde waarmee het minderjarige meisje tegen betaling seks heeft gehad.

Deze zaak heeft zich afgespeeld in het westen van Suriname en is het niet uitgesloten dat er meerdere verdachten in de kraag zullen worden gevat. Het onderzoek in deze zaak wordt door de politie van TIP en Jeugdzaken voortgezet.

error: Kopiëren mag niet!