Nicki Minaj maakt einde aan winning streak van Taylor Swift

Nicki Minaj heeft deze week het grootste album in Amerika met haar nieuwe set, Pink Friday 2, die met een flink startbedrag op belangrijke plaatsen als de Billboard 200 op nummer 1 knalt. Hoewel het project er ternauwernood aan voorbij gaat om een ​​leider te worden in de Vinyl Albums-hitlijst, verbreekt het wel de winning streak van een andere superster. 

Pink Friday 2 debuteert op de Vinyl Albums-lijst, Billboard’s ranglijst van de best verkopende vinyltitels in de VS, op nummer 2, en mist de eerste kampioen van Minaj op de lijst. Van het nieuwe album werden in de eerste releaseperiode 25.000 exemplaren op het formaat verkocht, een enorm bedrag voor een muzikant die nog niet zo bekend staat als iemand die doorgaans succesvol is met vinyl. 

Terwijl de titel op de tweede plaats begint, weerhoudt Minaj Taylor Swift ervan opnieuw de volledige top vijf van de Vinyl Albums-hitlijst te controleren. De pop- en countryzangeres krijgt die show bijna voor de tweede keer voor elkaar, maar alleen Minaj breekt haar reeks bestsellers af. 

Opnieuw staat Swift’s 1989 (Taylor’s Version) op nummer 1 in de Vinyl Albums-lijst, nadat het de ranglijst beheerste sinds het bijna twee maanden geleden bovenaan de lijst debuteerde. Dezelfde zangeres belandt ook op nummer 3 met Midnights, nr. 4 met Folklore en nr. 5 met Speak Now (Taylor’s Version). 

Vorige week werd Swift de eerste vrouwelijke artiest in de Amerikaanse geschiedenis die de volledige top vijf van de Vinyl Albums-lijst bezette.  Ze is die prestatie verschillende keren heel dichtbij gekomen, inclusief dit frame, maar miste slechts een klein beetje. Ze volgde alleen Metallica in deze vertoning.

error: Kopiëren mag niet!