Nazaten kolonisator willen Suriname echt niet koloniseren

Het was weer eens zover. In aanloop naar het definitieve vonnis in het 8 decemberstrafproces vond de inmiddels veroordeelde oud-president, oud-legerleider, oud-dictator en huidig voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) het weer eens nodig om Nederland en Nederlanders te ‘bashen’ als kolonisator. Hij en velen in zijn achterban zien de oud-kolonisator als de motor achter bijvoorbeeld de  coupplannen begin jaren ‘80. Daarnaast geloven zij dat die oud-kolonisator weer bezig is om Suriname te koloniseren. Dit zijn waanideeën die nergens op gebaseerd zijn.

Maar, de kolonisator gedachtenspinsels van de heer Bouterse zijn ook nog eens, behalve dat ze absurd en ongeloofwaardig zijn, feitelijk zeer hypocriet en slechts bedoeld om de aandacht van zijn eigen problemen af te leiden. Immers, wat zou Nederland in vredesnaam nu voor belang erbij hebben om dit al bijna 50 jaar in opbouw zijnde kleine landje opnieuw op slinkse wijze te koloniseren?? Nederland heeft Suriname niet nodig, anders is het echter anders: Suriname heeft nog wel steeds, zelfs na bijna 50 jaren, Nederland op de een of andere manier nodig.

En, heeft de heer Bouterse zijn militaire opleiding niet genoten in de Nederlandse plaats Steenwijk, in de provincie Overijssel, de geboorteplaats van zijn zoon Dino? Dankzij de oud-kolonisator is hij nota bene de militair en dictator geworden die hij is geworden. Maar, daar gaat iedereen voor het gemak aan voorbij.

Daarnaast gaat Bouterse er altijd willens en wetens aan voorbij, dat vele bedrijven, instanties en organisaties in het land drijven op- en functioneren dankzij Nederlanders. Hoeveel Nederlanders hebben geen topfunctie bij lokale banken? Hoeveel Nederlanders zijn geen leidinggevende, directeur, bij grote lokale bedrijven? Hoeveel organisaties en stichtingen zijn levensvatbaar dankzij Nederlandse donateurs en hun donaties? Wie heeft de Surinamerivier uitgebaggerd? 

Wie heeft bruggen gebouwd in het land? Welke blauwe vogels vliegen wekelijks vele Surinamers en anderen het land uit? 

Is en was dat alles met als doel om Suriname weer te koloniseren? Zijn landen als India en China ook Suriname nu aan het koloniseren, gelet op de vele dollars, giften, kredietlijnen, apparatuur, et cetera die vanuit die landen Suriname in stromen? Daar horen we niemand over….., nee toch?!

Het wordt tijd dat al die paars gekleurde nonsens verhalen over het opnieuw koloniseren van Suriname door Nederland in een heel grote prullenbak verdwijnen en ook uit de leugenachtige hersenspinsels van de heer Bouterse, zijn aanhang en anderen in het land, die vandaag de dag gewoon profiteren van keiharde euro’s uit Nederland. 

PK

error: Kopiëren mag niet!