Guardiola wil meer geschiedenis schrijven na het voltooien van de Man City-trofee

Pep Guardiola heeft historie geschreven door met Manchester City de FIFA Club World Cup te winnen, een prestatie die ervoor zorgt dat het team nu alle mogelijke titels onder zijn leiding heeft gewonnen. Bij het beslissende 4-0 overwinning op Fluminense, waarbij Julian Alvarez een sleutelfiguur was door twee doelpunten te scoren, behaalde Guardiola zijn 16e trofee met City en de 37e in zijn coachingcarrière sinds hij in 2016 bij de club kwam.

Ondanks deze ongekende succes, heeft Guardiola aangekondigd dat hij niet van plan is de club te verlaten. Zijn doel is nu om nieuwe doelen te stellen en te werken aan verdere successen, ondanks dat hij aanvoelt dat een zeker hoofdstuk is afgesloten nu alle mogelijke prijzen zijn gewonnen. Guardiola, wiens contract doorloopt tot 2025, motiveert zijn team om te blijven streven naar overwinningen en stelt dat het winnen van de Club World Cup zorgt voor een uniek en bijzonder gevoel, een herinnering die de spelers altijd zullen koesteren.

Fluminense-coach Fernando Diniz erkent het belang van financiële macht in voetbal, vooral als clubs buiten Europa de strijd aangaan met de Europese top op wereldwijde kampioenschappen, erkennend dat geld het eenvoudiger maakt om de beste faciliteiten, spelers en structuren te hebben. Guardiola’s succes bevestigt Manchester City’s positie als een van ’s werelds toonaangevende clubs.

error: Kopiëren mag niet!