Nieuwe brug over Bombaykanaal in Saramacca in gebruik genomen

Heden is In aanwezigheid van de districtscommissaris van Saramacca, Sherin Bansi-Durga, de minister van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV), Parmanand Sewdien en aannemer Sahenco N.V., is vrijdag 22 december de geheel nieuw gebouwde brug over het Bombaykanaal, bij de Koolweg, overgedragen aan de districtscommissaris en de minister van LVV, zo meldt het districtscommissariaat.

Tijdens de oplevering van de brug gaf de districtssecretaris, hoofd buitendienst (BBR) van het commissariaat Saramacca, de heer Alwin Vreedzaam, het belang aan van deze brug voor de landbouwers van het Tijgerkreek-West-gebied om de asfaltweg te bereiken. “Het omrijden kost tegenwoordig veel geld en leidt ook tot kostprijsverhoging van het product. De landbouwers hebben vaak geklaagd bij de bestuursdienst over de brug. Aan jullie zeg ik nu, hier heb je de nieuwe brug.”

Districtscommissaris Bansi-Durga, benadrukte het belang van goede infrastructuur voor productie in de landbouwgebieden. Goede infrastructuur beïnvloedt de kwaliteit en prijs van het product. Tijgerkreek-West is een belangrijk landbouwproductie gebied van Saramacca en Suriname. Aan de Koolweg is ook het Suriname Agricultural Technical Cooperation Center, dat een belangrijke rol gaat vervullen in de training van jonge boeren, in onderzoek en als proefveld.

Minister ,omdat Tijgerkreek-West als project en beheer valt onder het ministerie van LVV, vraag ik u en de regering, als districtscommissaris mede namens de landbouwers om de Tijgerkreek-Westweg te laten doen asfalteren in het belang van de productie. Landbouw en landbouwer zijn, is een hard maar dankbaar bestaan”, sprak de districtscommissaris. 

Minister Sewdien zei, dat het hem erg goed doet om erbij te zijn, en te kijken naar de nieuw gebouwde brug. Dat het de taak is van de regering om randvoorwaarden te creëren voor de agrariërs en de productie. “Om de randvoorwaarden te realiseren dienen wij ook verbindingen aan te leggen en bruggen te bouwen. U zult ook van de media hebben vernomen dat we eergisteren de eerste inaugurele vlucht hebben gehad van de SLM naar Barbados, hiermee zijn er dan ook meer export mogelijkheden gecreëerd. Hetzelfde geldt hier voor deze brug de verbinding met Bombayweg, Koolweg en het Tijgerkreek-West gebied, hiervan zullen alle boeren profijt hebben, maar belangrijk in deze zijn ook onze Chinese partners voor het bedrijf dat ze hier hebben. Verder kijkend naar de landbouw voorwaarden, weten velen van u al dat wij hier een pompgemaal hebben geprojecteerd waarvan de eerste betalingen zijn gedaan, dus kijken wij uit naar het begin van de werkzaamheden.”

error: Kopiëren mag niet!