Kan de ‘anti-Pep’-aanpak van Fluminense Man City choqueren in de WK-finale voor clubs?

Fluminense’s coach Fernando Diniz, wiens speelstijl als de anti-Pep strategie bekend staat, staat voor een grote uitdaging in de WK-finale voor clubs tegen het Manchester City van Pep Guardiola. Diniz’s benadering is gericht op het benutten van de creativiteit en vaardigheden die spelers opdoen tijdens straatvoetbal en verschilt daarmee van Guardiola’s voorkeur voor balbezit en positioneel spel.

Ondanks succes in Zuid-Amerika, inclusief een recente Copa Libertadores-overwinning met Fluminense, is de aanpak van Diniz niet zonder risico’s, vooral gezien de ouder wordende kern van zijn team. De 43-jarige doelman Fabio en 40-jarige Felipe Melo hebben een belangrijke rol gespeeld in hun voortgang, maar er zijn zorgen dat tegenstanders de open ruimtes die Diniz’s stijl achterlaat, kunnen uitbuiten.

Manchester City mist weliswaar de geblesseerde Erling Haaland, maar Fluminense zal het moeilijk krijgen als City de kans krijgt om dezelfde hoeveelheid ruimte te benutten als Al Ahly in de halve finale.

Ondanks de moeilijkheden van Diniz op internationaal niveau met het Braziliaanse nationale team, heeft hij zijn gezag binnen Fluminense en lof, met name van voormalig Real Madrid-ster Marcelo.

Guardiola kan geschiedenis schrijven door als eerste coach de competitie met drie verschillende clubs te winnen. Diniz erkent de uitdaging, wijzend op de onbalans die is ontstaan door de economische macht van Europese clubs, die de beste spelers en coaches werven.

error: Kopiëren mag niet!