Rudy Giuliani vraagt faillissement aan na een lastervonnis van $148 miljoen

Rudy Giuliani heeft faillissement aangevraagd na een lastervonnis waarbij hij veroordeeld werd tot het betalen van $148 miljoen aan twee voormalige verkiezingsmedewerkers uit Georgië. Zij stelden dat zij door Giulianis beweringen aan doodsbedreigingen waren blootgesteld. Giuliani’s faillissementsaanvraag vermeldt $153 miljoen aan schulden, waaronder belastingschulden en mogelijke juridische vonnissen. Giuliani’s politieke adviseur stelt dat de faillissementsaanvraag bedoeld is om de tijd en kans te geven om in beroep te gaan tegen het vonnis en de financiën transparant te maken.

Giuliani ondervindt toenemende financiële druk door onderzoeken en rechtszaken als gevolg van zijn werk voor voormalig president Donald Trump en de pogingen om de verkiezingsresultaten van 2020 ongedaan te maken. Het faillissement zal waarschijnlijk niet de toegewezen schadevergoeding van $148 miljoen opheffen, omdat de faillissementswetgeving dit niet toestaat voor schulden die voortkomen uit opzettelijk letsel. Er wordt onderzocht of Giuliani bezittingen probeert te verbergen.

Giuliani is van plan in beroep te gaan tegen het schadebedrag en blijft publiekelijk zijn beweringen herhalen dat de verkiezingen van 2020 onrechtmatig waren. Naast het lastervonnis zijn er ook andere rechtszaken tegen hem aangespannen, waaronder van de verkiezingstechnologiebedrijven Dominion en Smartmatic. Tevens lopen er zaken tegen hem wegens onbetaalde juridische rekeningen en een persoonlijke aanklacht.

In augustus legde de IRS een belastingretentierecht van ongeveer $550.000 op Giuliani voor het belastingjaar 2021. Giuliani, die nog populariteit geniet onder sommige conservatieven, blijft radioprogramma’s presenteren in zijn geboorteplaats New York.

error: Kopiëren mag niet!