De jaarwisseling van senioren burger Lotar: “Lekker chillen, koken en eten en samen zijn”

“De jaarwisseling wordt niet alleen door de jongere generatie gevierd, maar door iedereen, ook burgers op een bepaalde leeftijd. Een ieder viert de jaarwisseling op zijn of haar manier en dat maakt het uniek”, zegt Lotar. Lotar is op een bepaalde leeftijd en geeft aan dat hij de jaarwisseling altijd anders doet. Als het niet met zijn kinderen en kleinkinderen is, dan doet hij het met zijn vrienden en hun gezin. 

“Mijn kinderen zijn er van het jaar niet, die wonen in het buitenland dus ik ben van het jaar met mijn vrienden. Lekker chillen, koken en eten en samen zijn. Wij zijn te oud voor het afschieten van vuurwerk, dus dat laat ik voor de jongere generatie achter. Voor de komende kerstdagen ga ik met enkele andere heren die van mijn leeftijd zijn dineren en daarna even naar een paar familieleden. Dat is op Eerste Kerstdag en Tweede Kerst ben ik lekker alleen thuis, ik ga koken en ook bellen met mijn kinderen”, zegt Lotar. 

“Ik ben niet zo verheugd op het vieren van kerst, het is een tijd dat vrienden en familie bij elkaar komen, maar dat moet dagelijks gebeuren of zolang iemand kan. De betekenis van kerst zelfs weet men niet echt en de kerstman, heks of drie wijze mannen en nog veel meer, maar alleen het idee erachter of de mooie dingen. Dus ik kijk uit naar het vieren van de jaarwisseling.”

Vanastasia, die ook op een bepaalde leeftijd is, geeft aan dat zij zich ook verheugd op het vieren van kerst en oud op nieuw. “Het jaar is niet goed gegaan, maar ik hoop dat het beter wordt. Vuurwerk afschieten gaat niet zo veel gedaan worden denk ik, want de afgelopen jaren was het toch ook rustig. Ik kan mij nog heugen, toen je net op oud op nieuw op straat liep en bijna niet kon zien waar je nog kon lopen of rijden door de rook, maar het is nu heel anders. Ik kijk meer uit naar het samen zijn met mijn familie en vrienden. Kerst komt natuurlijk eerst, dus het is feest op feest. Ik ben nog niet oud, dus ik probeer op zoveel manieren te genieten waar ik kan en hoop dat een ieder het ook op zijn manier ook kan.” 

TM

error: Kopiëren mag niet!