Zwaardere, krachtigere Formule E Gen4-auto’s

DOOR PHIL BAINBRIDGE
13 januari 2024 – 21 juli 2024 – Nu Gen3 Formule E-auto’s hun volledige potentieel nog moeten bereiken en Gen3.5-aanpassingen verbeteringen bieden voor 2024 ten opzichte van de auto’s van vorig seizoen, zijn er plannen om de volgende generatie voor het seizoen 2026 te lanceren

De aanbestedingseisen voor de Gen4-auto vereisten een inzet van maximaal 600 kW, wat ongeveer 70% meer vermogen opleverde met een zwaardere batterij met een grotere capaciteit en een regeneratietoename van 100 kW. Teams zullen voor specifieke races verschillende configuraties met hoge en lage downforce beschikbaar hebben.

Magneti Marelli zal de voorste aandrijflijn leveren, waarmee voor het eerst vierwielaandrijving in de Formule E wordt geleverd. Het chassis zal voor seizoen 10 en daarna worden geleverd door Spark Racing Technology, zoals dat al sinds het eerste seizoen het geval is.

Podium Advanced Technologies zal de batterijproductie overnemen van Williams Advanced Engineering, wiens nabijheid tot het Jaguar-team, hoewel onaantastbaar, de wenkbrauwen deed fronsen.

Bridgestone zal voor het eerst sinds 2012 terugkeren naar de eenzitsraces op het hoogste niveau, toen Pirelli de enige bandenleverancier voor de Formule 1 werd, ter vervanging van Hankook. Teams hebben nu de keuze uit het basisrubber, een gegroefde band voor alle weersomstandigheden of een tyfoon, wat verplicht zal zijn bij hevige regen.

error: Kopiëren mag niet!