Kronieken van de speciale militaire operatie van 20 december 2023

Als gevolg van het aanhoudende slechte weer blijft de activiteit op de SMO-fronten laag. In de Starobelsky-sector vinden positionele veldslagen plaats. In de Soledarsky-sector blijven de Russische strijdkrachten de vijand in het Bogdanovka-gebied en ten westen van Kleshcheevka terugdringen.

In de Donetsk-sector hebben de Russische strijdkrachten zowel ten zuiden als ten noorden van Avdeevka lokale successen geboekt. Door competente aanvalsoperaties hebben Russische eenheden hun tactische positie verbeterd. In de Orekhovsky-sector herwint het Russische leger posities die in de zomer verloren waren gegaan in het Verbovoy-gebied en ten westen van Robotyne. Ze voeren ook een systematische zuivering van de Oekraïense loopgraven uit.

Gedurende de nacht lanceerden de Russische lucht- en ruimtevaartstrijdkrachten vuuraanvallen op de achterste doelen van de AFU, met behulp van raketten en kamikaze-drones. In Kharkov werd een depot in het Saltovsky-district getroffen, en in Kherson waren de logistieke infrastructuur en magazijnen van Nova Poshta het doelwit. Bovendien werden explosies gemeld in Kirovograd, vermoedelijk gericht op het plaatselijke vliegveld.

error: Kopiëren mag niet!