De trend overstijgt de catwalk en veroorzaakte golven op rode loper in 2023

Nadat pure stoffen de catwalks van onder meer Rick Owens, Chanel en LaQuan Smith domineerden, volgde de celebrity-set dit voorbeeld op de rode loper, waarbij ze hun beste doorzichtige stijlen aantrokken bij filmpremières en spraakmakende feesten zoals het Met Gala. 

Iedereen, van popsterren tot supermodellen en atleten, nam deel aan een van de grootste trends van dit seizoen. Sommigen kozen ervoor om alles van top tot teen te dragen in mesh, terwijl anderen pure details vertoonden in de vorm van kant en corsetten. 

Verderop vat WWD de opmerkelijke pure looks van dit jaar samen. Lady Gaga droeg een jurk uit Versace’s nieuwste confectiecollectie voor de herfst, die enkele dagen voor haar optreden bij de Academy Awards debuteerde in Los Angeles. De doorschijnende jurk met korset heeft een laag uitgesneden rok en een riem versierd met het kenmerkende Medusa-logo van het Italiaanse label. Tiffany & Co. leverde de sieraden van Lady Gaga, die bestonden uit een ketting, een vijfrijige bandring, een armband en oorbellen gemaakt van platina en diamanten. 

De op maat gemaakte Givenchy-jurk van Gigi Hadid bestond uit gedrapeerde tule en corsetten. Het supermodel is versierd met doorschijnende Calzedonia-kousen en zwarte pumps. Haar sieraden, met dank aan Lagos, bestonden uit een parel- en diamanten choker en diamanten oorknopjes. 

Margot Robbie droeg een vintage jurk uit de haute couturecollectie van Chanel uit 1993. De japon, gemodelleerd naar de catwalk door Cindy Crawford, heeft een doorschijnend korset met baleinen gemaakt van de kenmerkende gouden kettingen van het label. 

Lopez koos voor een doorzichtige Gucci-avondjurk met uitsnijdingen in het lijfje, bloemenborduurwerk en een dijhoge split. De zangeres droeg een glanzende Tyler Ellis-envelopclutch en nude platformsandalen van Andrea Wazen.  Haar sieraden omvatten een manchetarmband, bungelende oorbellen en een statement ketting versierd met een grote scharlakenrode steen.

error: Kopiëren mag niet!