Security guard houdt verdachte kort na beroving vrouw aan

Een vrouwspersoon is maandag 18 december op de Safraanweg slachtoffer geworden van een beroving. De vrouw was net thuis gearriveerd en was bezig spullen uit haar auto te halen toen zij plotseling een onbekende man naast haar zag staan. 

De man vroeg aan de vrouw wie op dat adres woont, maar voordat zij antwoord kon geven werd haar gouden halsketting weggerukt. Ze stribbelde tegen en riep om hulp. Het lukte de verdachte echter de halsketting weg te rukken en daarmee vandoor te gaan. Hij rende de  richting van de Vredenburg Serie A op.

Door het getoeter van het slachtoffer werd de aandacht van de 34-jarige W.J, die directeur is van een securitybedrijf, getrokken. Door zijn kordaat optreden werd de verdachte aangehouden.

De verdachte was met een gereedstaande rode Toyota Vitz, die hij op de hoek van de Vredenburg Serie A met draaiende motor had aangelaten. 

De man werd door de politie aangehouden en overgebracht naar het politiebureau.

De verdachte Jonathan B., die recidivist blijkt te zijn, zag kans zich los te rukken van de handboeien en uit de politiewacht te vluchten. 

Hij werd kort daarna toch weer aangehouden ter hoogte van de Dageraadweg met behulp van de medewerkers van de afdeling Surveillance Midden.

De halsketting is teruggevonden en aan vrouw overhandigd.

De verdachte werd voorgeleid aan een Hulp Officier van Justitie en na overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.

error: Kopiëren mag niet!