Studentencommissie Faculteit der Juridische Wetenschappen houdt Seminar grondconversie

De studentencommissie van de Faculteit der Juridische Wetenschappen (FJW) heeft onlangs weer een seminar gehouden over het grondconversie vraagstuk. Met de hulp van deskundige mr. Anneke Chin A Lin werd het een geslaagd seminar. 

Onduidelijkheid over grondconversie

Veel mensen twijfelen over de wijze waarop het hele proces van grondconversie in elkaar is gezet. Het bedrag dat betaald wordt per vierkante meter blijkt na onderzoek van juristen en andere terzake deskundigen ver beneden de exacte bedragen te zijn.

Bij burgers uit vooral de middenklasse rijst de vraag of men niet voor de gek gehouden zal worden. De informatie over de wijze waarop de grondconversie zal plaatsvinden is tot nog toe ook onduidelijk. Een deel van de samenleving zit met vragen over de processen die ze allemaal moeten doorlopen om echt in aanmerking te komen voor hun perceel met de titel eigendom. Het eigendomsrecht brengt veel meer zekerheid met zich mee.

Seminar 

In een uitgebreide sessie heeft notaris Chin A Lin haar zienswijze op grondconversie geuit tijdens het seminar. Chin A Lin heeft jarenlange ervaring met onder andere de rechtsgebieden notarieel recht, ondernemingsrecht en erfrecht. De materie is dus bekend bij haar.

Het wordt steeds duidelijker dat grondconversie juridisch geen wijs besluit is geweest van de regering. Niet alleen Chin A Lin, maar meerdere deskundigen, hebben dit aangekaart in verschillende radio- en televisieprogramma’s. Er zitten zowel juridisch als economisch heel wat haken en ogen aan. 

Het gevoel bekroop de deelnemers aan het seminar, dat het staatsbesluit nader bekeken moet worden. Dit vanwege het feit, dat het erop lijkt dat de wijze waarop het is uitgebracht is geschied zonder stakeholders met de nodige deskundigheid te raadplegen. Dit heeft ook Chin A Lin duidelijk laten merken

Studentencommissie FJW en informatievoorziening

Regillio Karioredjo, trekker van het seminar en voorzitter van de studentencommissie, organiseert samen met diverse studenten, verschillende seminars die de gemeenschap de gelegenheid bieden om deskundigen aan te horen over actuele vraagstukken. Hij blikt terug op een succesvol seminar en zegt in de toekomst zeker meer van dit soort actuele seminars voor burgers te organiseren.

error: Kopiëren mag niet!