Onnodig commentaar op kerstboom Onafhankelijkheidsplein

Recentelijk is men begonnen met het opzetten van de grote kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein. Afgelopen zondag werden de lichten al ontstoken, maar nog niet officieel. Het lijkt erop dat de sprankelende gloed van de verlichting alvast een voorproefje gaf van wat er nog komen gaat. Het valt op dat er onder veel Surinamers onnodig kritiek wordt geleverd op de kerstboom, die naar verluidt hetzelfde karakter en kleuren heeft als vorig jaar.

In het voorgaande jaar werd op het Onafhankelijkheidsplein het betoverende ‘Enchanted Christmas Forest’ onthuld door de president en zijn echtgenote. Dit jaar zal blijkbaar een vergelijkbaar concept zich herhalen. Ook vorig jaar kreeg de boom de nodige kritiek te verduren, maar al snel verdween deze en werd het ‘Enchanted Christmas Forest’ massaal bezocht door het publiek.

Surinamers houden van klagen

“Voor sommigen is het ook nooit goed genoeg”, zegt een boze burger aan de redactie van Dagblad Suriname. Hij benadrukt dat Surinamers vaak negatieve reacties geven op bijna alles. Ondanks dat de kerstboom misschien dezelfde is als vorig jaar, is het achterliggende idee juist gericht op het creëren van een centrale plek waar gezinnen, vooral de jeugd en kinderen, kunnen genieten en mooie kerstfoto’s kunnen maken.

Niet iedereen verkeert momenteel in de financiële positie om dit jaar naar leuke plekken te gaan vanwege de moeilijke economische omstandigheden. Voor veel ouders vormt de kerstboom op het Onafhankelijkheidsplein een aantrekkelijke attractie, om hun kinderen mee te nemen, met minimale kosten aan verbonden. 

Het moet eens stoppen met de negatieve mentaliteit die sommige “social media volgers” lijken te verspreiden. Deze negatieve reacties komen vaak van zogenaamde “fake profielen”, die schijnbaar zonder reden commentaar leveren op de verhalen van anderen. Het is hoog tijd om deze negatieve mentaliteit te verlaten en meer waardering te tonen voor goede dingen, zoals het bouwen van betaalbare en toegankelijke attracties voor de gemeenschap.

SD

error: Kopiëren mag niet!