‘Jepi Foe Hor Yu Omgeving Krin’: Groene borden voor bewustwording schoon milieu

In samenwerking hebben de Up To You Foundation, Baitali Group en het onderdirectoraat Afvalbeheer van het ministerie van Openbare Werken de handen ineengeslagen met een schitterend initiatief voor een schoon milieu. Hun doel is de Surinaamse samenleving op een vernieuwende wijze te benaderen, middels groene borden langs de weg met een specifieke boodschap betreffende milieuvervuiling, vooral met zwerfafval. 

Dit project wordt ondersteund door Baitali Group, die maar liefst 27 borden met 9 unieke boodschappen heeft gesponsord, die langs de wegen geplaatst zullen worden. 

Afgelopen zaterdag werden de eerste borden succesvol geplaatst in gebieden zoals Indira Gandhiweg, Latour, Drambrandersgracht en Hogestraat. Het komende weekend zullen de overige borden hun plaats vinden, waardoor een breed publiek wordt bereikt.

Het belangrijkste doel van deze mooie groene borden is het stimuleren van een verandering in het gedrag van Surinamers ten aanzien van afval. De initiatiefnemers hopen op een positieve manier de algehele hygiëne en duurzaamheid van de omgeving te verbeteren door de samenleving aan te moedigen geen zwerfafval meer achter te laten. 

”Het is de bedoeling van deze borden dat een ieder in Suriname geen zwerfafval meer gooit in het milieu en op straat”, aldus de vertegenwoordiger van de Up To You Foundation. 

SD

error: Kopiëren mag niet!