Snoop Dogg is vooral bekend om zijn muziek, maar is ook ondernemer en investeerder

Snoop Dogg staat vooral bekend als… nou ja, Snoop Dogg. Zijn prestigieuze carrière als rapper en acteur heeft hem onmiddellijke herkenbaarheid opgeleverd – en hij brengt het merk Snoop naar de bank. Wat is Snoop Dogg’s nettowaarde, afgezien van de steunbetuigingen, optredens en zijn vele zakelijke investeringen? 

De D-O-double-G werd eind 1971 geboren als Calvin Broadus Jr. Hij begon zijn carrière met rappen op een Dr. Dre-album uit 1992 en volgde met zijn eerste album “Doggystyle” in 1993. Dertig jaar later sierde Snoop een aantal van de  grootste podia ter wereld, waaronder lucratieve optredens tijdens de rustshow van Coachella, de Superbowl. Hij speelde in films, tv-shows, commercials en meer. 

Dus hoe stapelen al die dollarbiljetten zich op? De beste schatting van het nettovermogen van Snoop Dogg is $150 miljoen – en hij heeft zijn imperium opgebouwd op een gevarieerde mix van optredens, zakelijke investeringen en publieke bewondering. Sinds hij zich in de jaren negentig vestigde als rapper en muziekproducent, heeft Snoop laten zien dat hij een man is met veel talenten, van acteren tot koken en het coachen van lokale sportteams. Dankzij deze vele talenten beschikt de kunstenaar over voldoende inkomstenstromen. 

In 2022 ontwierp Snoop een serie hondenkleding en accessoires geïnspireerd op zijn eigen esthetiek. Liefde voor honden (niet alleen voor Snoopy, aan wie hij zijn beroemde bijnaam ontleent) heeft altijd deel uitgemaakt van Snoops imago. Een ketting met Snoop-thema voor uw hond? Een hoed met de kenmerkende vlechten van de rapper? Het is zeker een markt. Deze lijn hondenmodeartikelen, eetgerei en speelgoed is nu te vinden in de schappen van Petco (WOOF). Snoop Dogg heeft door de jaren heen veel product- en service-aanbevelingen gedaan – en hij heeft er een flink salaris voor teruggekregen. 

error: Kopiëren mag niet!