Rhea Chakraborty verzoekt Hooggerechtshof Bombay opschorting ‘Look Out’ circulaire van CBI tegen haar

Bollywoodactrice Rhea Chakraborty heeft nu het Hooggerechtshof van Bombay benaderd en verzocht om opschorting van een Look-Out Circular (LOC) die tegen haar was uitgevaardigd door het Central Bureau of Investigation (CBI). 

In haar pleidooi heeft Chakraborty verzocht om vernietiging van de circulaire, die haar verbiedt naar het buitenland te reizen, omdat ze voor professionele verplichtingen naar Dubai moet reizen. 

Voor degenen die het misschien niet weten: Rhea Chakraborty wordt vervolgd in een drugszaak na de dood van de Bollywood-acteur en haar toenmalige vriend, Sushant Singh Rajput, die op 14 juni 2020 dood werd aangetroffen in zijn appartement in Bandra. De vader van Sushant diende in juli van dat jaar een klacht in tegen Chakraborty bij de politie van Bihar, waarbij hij de ‘Jalebi’-actrice en haar broer, Showik Chakraborty, beschuldigde van medeplichtigheid aan de zelfmoord van de acteur. 

De advocaten van Rhea Chakraborty, Abhinav Chandrachud en Prasanna Bhangale, lieten de rechtbank weten dat het CBI haar nooit had opgeroepen. Bovendien is er de afgelopen jaren geen ontwikkeling in de zaak geweest, voegde ze eraan toe. 

Na het pleidooi te hebben gehoord, vroeg de rechtbank de raadslieden of de Chehre-actrice naar het buitenland was gereisd na de FIR (First Information Report) en de arrestatie die daarop volgde. Terwijl ze vertelde hoe ze als ‘heks’ werd bestempeld nadat ze werd beschuldigd in de zaak van de SSR, zei de actrice tijdens een evenement: “Het is interessant.  Wie was vroeger een heks? Een heks was een vrouw die de patriarchale samenleving niet onderschreef of haar eigen mening had die in strijd was met de populaire mening van mannen en de patriarchale samenleving. Misschien ben ik die persoon; misschien ben ik een chudail. Misschien weet ik hoe ik zwarte magie moet beoefenen.”

Ondertussen diende Chakraborty op professioneel vlak als bendeleider in het twintigste seizoen van de MTV Roadies, waar ze naar voren kwam als de winnende bendeleider.

error: Kopiëren mag niet!