Turkse troepen zetten hun operaties in Syrië en Irak voort. Momenteel zijn er geen voorwaarden voor de start van de grondfase en bestaan hun activiteiten in de grensgebieden voornamelijk uit reguliere artillerie-aanvallen op de bolwerken en posities van Koerdische groepen.

🔻In Noord-Syrië hebben de Turken de afgelopen dagen hun gebruik van artillerie verminderd. In de buurt van Manbij vielen Turkse troepen verschillende bolwerken van de Syrische Democratische Strijdkrachten aan.

De intensiteit van deze aanvallen is echter afgenomen. Dit komt waarschijnlijk omdat de Turkse strijdkrachten hun eenheden sinds 13 december hebben gerouleerd. Nog maar twee dagen geleden arriveerden 196 militairen in de bezette gebieden, en de rest zal naar verwachting tegen 18 december zijn vervangen.

🔻In Irak is de situatie anders: er is een toename van raketaanvallen op de noordelijke regio’s. De afgelopen vijf dagen hebben Turkse vliegtuigen, waaronder gevechtsvliegtuigen en drones, vier operaties uitgevoerd om PKK-schuilplaatsen aan te vallen.

Er kan niet worden gezegd dat de effectiviteit van de Turkse acties op enigerlei wijze is toegenomen. Er is echter opgemerkt dat ze dit niet nodig hebben. Onder het voorwendsel van terrorismebestrijding hebben de Turken vier soorten munitie van de Akıncı getest, namelijk Teber-82, MAM-T, MAM-L en MAM-S.

error: Kopiëren mag niet!