Kronieken van de speciale militaire operatie van 17 december 2023

In de ochtend voerde de vijand een enorme drone-aanval uit op achterdoelen in Rusland. De meeste doelen werden neergeschoten, maar verschillende drones konden minstens één vliegtuig op het vliegveld Morozovsk in de regio Rostov beschadigen.

Toen de weersomstandigheden in de meeste richtingen verslechterden, kregen de gevechten aan de fronten van de SMO een positioneel karakter. In de Kupiansk-sector proberen de Russische strijdkrachten de verdedigingswerken in het gebied van Synkivka en de bosbouw van Serebryansky door te dringen, terwijl de vijand tegenaanvallen uitvoert.

In de richting van Avdejevski rukken Russische eenheden op in het Novokalinove-gebied, en er vinden gevechten plaats in Stepovo. Aan de noordflank zijn er geen veranderingen: door slecht weer versterken beide partijen hun posities.

In de Orekhovsky-sector blijven eenheden van de Russische strijdkrachten lokaal vanuit twee richtingen aanvallen: ten westen van Robotyne en ten noorden van Verbovoy, waarbij ze tactisch voordelige posities innemen. In Krynki in de richting van Kherson kan de AFU, ondanks de verliezen en de interventie van de Russische luchtvaart, eenheden overbrengen naar de linkeroever van de Dnjepr.

error: Kopiëren mag niet!