Inter gaat 4 punten foutloos, Bologna versloeg Roma en nam deel aan de UCL-race

Inter Milan heeft zijn voorsprong aan de top van de Serie A verstevigd door vier punten voorsprong te pakken met een 2-0 overwinning op Lazio, dankzij doelpunten van Lautaro Martinez en Marcus Thuram. Hun overwinning profiteerde van het gelijkspel van Juventus tegen Genua, waarin Inter ernaar streeft de lokale rivaal AC Milan, die negen punten achterstand heeft na een 3-0 overwinning op Monza, te overtreffen voor hun twintigste landstitel. Martinez en Thuram zijn in goede vorm en scoorden dit seizoen in totaal 22 doelpunten voor Inter.

Tegelijkertijd kwam Bologna naar voren als een verrassende kanshebber voor de Champions League-plaatsen, behaalde een 2-0 overwinning tegen Roma en schoof op naar de vierde plaats. Doelpunten van Nikola Moro en een eigen doelpunt van Rasmus Kristensen zorgden ervoor dat ze in het klassement boven kampioenen Napoli en Fiorentina uitstegen. Het succes van Bologna wordt toegeschreven aan de impactvolle coaching van Thiago Motta na het overlijden van voorganger Sinisa Mihajlovic.

AC Milan bleef hoopvol in de titelrace, waarbij Tijjani Reijnders een grote impact maakte door een briljant doelpunt te scoren in een comfortabele overwinning tegen Monza. Ook Milan’s jonge talent Jan-Carlo Simic en Noah Okafor vonden de achterkant van het net in de overwinning.

Roma leed onder de afwezigheid van hoofdrolspelers Paulo Dybala en Romelu Lukaku en zakte naar de zevende plaats, drie punten achter Bologna. Coach Mourinho erkende de impact van het missen van de vaardigheid van Dybala en de fysieke aanwezigheid van Lukaku op de prestaties van het team en bevestigde zijn voornemen om volgend seizoen bij Roma te blijven.

Ten slotte staat Udinese net boven de degradatiezone na een 2-2 gelijkspel tegen Sassuolo, nadat hij een voorsprong van twee doelpunten had uit handen gegeven.

error: Kopiëren mag niet!