David ontkent PSG laat, heroplevend Marseille wint 4e op rij

Jonathan David van Lille heeft Paris Saint-Germain laat in de wedstrijd een zware klap uitgedeeld door in blessuretijd een gelijkmaker te scoren, waardoor de wedstrijd eindigde in een 1-1 gelijkspel. Dit voorkwam dat PSG hun voorsprong in de ranglijst van de Ligue 1 kon vergroten, ondanks een eerder doelpunt van Kylian Mbappé via een strafschop. De strijd was intens, maar uiteindelijk eindigde de wedstrijd zonder winnaar en wist Lille een punt te pakken, waarmee ze terugkeerden naar de vierde plek op de ranglijst.

In ander nieuws, Marseille boekte hun vierde opeenvolgende overwinning in de competitie door met 2-1 van Clermont te winnen. Marseille, onder leiding van coach Gennaro Gattuso, toonde veerkracht en bewaarde de voorsprong die ze in de eerste helft hadden opgebouwd met doelpunten van Amir Murillo en Amine Harit. Clermont deed nog iets terug met een doelpunt van Jim Allevinah, maar kon de winst voor Marseille niet voorkomen, die daarmee de zesde plaats in de stand bereikten. Gattuso gaf aan dat het team wat moeite had in de tweede helft, die hij weet aan de zware wedstrijd van donderdag tegen Brighton in de Europa League. Desondanks wist Marseille de voorsprong vast te houden en verder op te klimmen in de ranglijst.