Bouterse: “Als je eenmaal voor dit vak gekozen hebt, is er geen weg terug”

Voormalig president en voorzitter van de Nationale Democratische Partij (NDP) Desi Bouterse deed zaterdag tijdens de drukbezochte ‘massameeting’ in partijcentrum Ocer enkele uitspraken met de nadruk op de rechtszaak van 20 december betreffende de Decembermoorden van 1982. 

Tijdens zijn toespraak reflecteerde Bouterse op de gebeurtenissen sinds 1980. Hij beschuldigde de voormalige kolonisator als een tegenstander van het volk. “Elke keer dat we op de goede weg zijn, zal de tegenstander van het volk, oftewel de voormalige kolonisator, op slinkse wijze proberen een stok in onze wielen te steken”, gaf hij aan. Hij benadrukte ook de ervaringen, zoals tegen coups en vergiftigingspogingen, die volgens hem het resultaat waren van deze tegenstand.

“Ik wil aan de jonge leiders dit meegeven, als je eenmaal voor dit vak gekozen hebt, is er geen weg terug”, gaf hij als waarschuwing aan. Verder gaf hij de uitleg, dat  als je eenmaal gekozen hebt voor de sociaal zwakkeren, onafhankelijkheid en om jouw land economisch op peil te brengen, dan kan ik u zeggen, dan is dat het lot waarvoor je staat”, en verwees naar de voorbeelden van Doedel en Anton de Kom. 

“Maar je moet bereid zijn voor de taak die je op je genomen hebt, je moet weten dat er veel met je kan gebeuren. Het is altijd zo, dat juist de kolonisator ‘de man sa e du a ogri’, aan hem wordt het speldje gegeven en jij kan de verdoemenis in raken”, zo sprak Bouterse. 

SD

error: Kopiëren mag niet!