UPDATE over de genocide in Israël in GAZA.

Hulp komt voor het eerst Gaza binnen via de Israëlische grensovergang Kerem Shalom

De grensovergang tussen Israël en Gaza Kerem Shalom is zondag voor het eerst sinds het uitbreken van de oorlog opengegaan voor hulpvrachtwagens, zei een woordvoerder van het kantoor van de Israëlische premier. Israël voerde zondag nieuwe aanvallen uit in Gaza, toen zijn leiders onder toenemende druk kwamen te staan om de vrijlating te bewerkstelligen van de gijzelaars die nog steeds in het door Hamas beheerde gebied worden vastgehouden.

Volgens het door Hamas geleide ministerie van Volksgezondheid in Gaza zijn zondag minstens twaalf mensen gedood bij Israëlische aanvallen op de centrale stad Deir al-Balah. Getuigen maakten ook melding van Israëlische lucht- en artillerieaanvallen op de zuidelijke gemeente Bani Suhaila, ten oosten van Khan Yunis, de tweede stad van de Gazastrook.

De Kerem Shalom-grensovergang tussen Israël en Gaza is zondag voor het eerst sinds het uitbreken van de oorlog opengegaan voor hulpvrachtwagens, zei een woordvoerder van het kantoor van de premier.

Uit gegevens van de sociale zekerheid is een nauwkeuriger beeld gekomen van de aanval van Hamas op Israël op 7 oktober, die de ongekende omvang van het geweld bevestigt, maar ook enkele eerste getuigenissen in twijfel trekt.
Het uiteindelijke dodental als gevolg van de aanval wordt nu geschat op 695 Israëlische burgers, waaronder 36 kinderen, evenals 373 veiligheidstroepen en 71 buitenlanders, wat een totaal op 1.139 oplevert. Dit sluit vijf mensen uit, onder wie vier Israëliërs, die nog steeds als vermist worden opgegeven door het kantoor van de premier.

Volgens het ministerie van Volksgezondheid in de door Hamas beheerde enclave zijn bij de Israëlische aanval op de Gazastrook minstens 18.800 mensen gedood en zijn minstens 51.000 mensen gewond geraakt. Volgens het mediabureau van Hamas worden minstens 7.600 mensen vermist.

Paus Franciscus betreurde zondag de dood van twee vrouwen in een katholieke parochie in Gaza, waar volgens hem “weerloze burgers” het doelwit waren van schietpartijen en bomaanslagen.

De Britse minister van Buitenlandse Zaken David Cameron en de Duitse collega Annalena Baerbock benadrukten in een gezamenlijk artikel voor de Britse Sunday Times dat de “noodzaak dringend is” voor een “duurzaam staakt-het-vuren” in Gaza.

Aanvallen op schepen in de Rode Zee ‘kunnen niet onbeantwoord blijven’, zegt het Franse FM
Recente aanvallen op scheepvaartschepen in de Rode Zee “kunnen niet onbeantwoord blijven”, zei de Franse minister van Buitenlandse Zaken zondag tijdens een bezoek aan Israël, na verschillende van dergelijke operaties door de Jemenitische Houthi-rebellen.

WHO-team noemt het Al-Shifa-ziekenhuis in Gaza een ‘bloedbad’
De afdeling spoedeisende hulp van het Al-Shifa-ziekenhuis in het noorden van Gaza, verwoest door Israëlische bombardementen, is “een bloedbad” en “heeft reanimatie nodig”, zei de WHO zondag.

error: Kopiëren mag niet!