Survam kondigt premieverhoging voor WA-verzekeringen aan vanaf 1 januari 2024

De Surinaamse Vereniging van Assurantiemaatschappijen (Survam) heeft aangekondigd dat de premies voor de wettelijk verplichte aansprakelijkheidsverzekering voor motorvoertuigen (WAM) vanaf 1 januari 2024 zullen stijgen. Deze beslissing is door Survam genomen als reactie op de toenemende kosten voor materialen en onderdelen die hard hebben toegeslagen in de verzekeringsbranche.

Door de escalatie van globale prijzen voor voertuigonderdelen en de hogere kosten die daar mee gemoeid zijn bij reparaties na ongevallen, heeft Survam een herziening van de huidige premiestructuur als onvermijdelijk beschouwd. De verzekeraars zien een directe financiële druk als gevolg van deze stijgingen, die nu worden doorberekend aan de verzekerden met als doel de continuïteit en duurzaamheid van de WAM-verzekering te waarborgen.

Naast de verhoogde premies heeft Survam ook bevestigd dat de dekking die door de WA-verzekering wordt geboden, verbeterd zal worden. Deze veranderingen zouden moeten zorgen voor een evenwichtigere risicodekking voor zowel bestuurders als slachtoffers van verkeersongevallen.

error: Kopiëren mag niet!