Ook kleine berichtjes op social media kunnen zeker ook een landelijke nieuwswaarde hebben

Soms bekruipt je het gevoel dat veel mensen in het land het idee hebben dat er te weinig gebeurt om buurten en straten netjes te houden. Maar, dat is een volstrekt ongefundeerd idee. Diverse Burger Informatie Centra van districten melden met regelmaat via social media dat bijvoorbeeld onderhoudswerkzaamheden worden verricht aan bermen en trenzen. 

Districtscommissariaten doen hun best om hun woongebieden netjes en overzichtelijk te houden, met – let wel – de geringe (financiele) middelen die zij voorhanden hebben. Die onderhoudswerkzeemheden worden op beeld vastgelegd en gedeeld via social media. Dat lijken van die kleine niet nieuwswaardige berichtjes. Maar, voor de lokale bewoners is het groot lokaal nieuws. En die kleine berichtjes verdienen nu en dan ook zeker aandacht in het grote nieuws.

Zo viel het oog van de redactie van Dagblad Suriname op twee van die kleine berichtjes met foto’s op de Facebook-pagina van het Burger Informatie Centrum (BIC) Wanica Zuid-Oost. 

Dit BIC meldt dat veldarbeiders van het ressort Domburg bermen hebben gewied in een paar lokale straten. Foto’s zijn gepubliceerd van werkzaamheden in de Domburg 8e straat  en de Hebertstraat.

Deze onderhoudswerkzaamheden lijken dan wellicht geen landelijke nieuwswaarde te hebben, maar dat zou wel moeten, al was het alleen maar om dat onterechte idee bij veel mensen weg te nemen, dat er amper iets in het land wordt gedaan aan het onderhoud van trenzen en bermen. Ook die kleine berichtjes hebben zeker ook een landelijke nieuwswaarde.

PK

error: Kopiëren mag niet!