NBA 2023-24: Brooklyn Nets verslaat Phoenix Suns 116-112; Houston Rockets dient Memphis Grizzlies een verlies van 117-104 toe en verlengt de home winning streak

De Brooklyn Nets hebben de Phoenix Suns verslagen met een score van 116-112 in een emotioneel beladen wedstrijd, aangezien Mikal Bridges en Cameron Johnson tegen hun voormalige team speelden. Bridges en Johnson, die eerder van de Suns naar de Nets waren verhandeld in de deal die Kevin Durant naar Phoenix bracht, scoorden respectievelijk 21 en 15 punten. Ondanks dat de Suns hun nieuwe All-Star trio op het veld hadden, slaagden ze er niet in om de wedstrijd te winnen. De Nets behielden de voorsprong doorheen het vierde kwart, ondanks herhaalde pogingen van de Suns om terug te komen. Spencer Dinwiddie en Cam Thomas speelden sleutelrollen voor de Nets, met bepalende scores in de eindminuten van het spel.

In een andere wedstrijd verlengde de Houston Rockets hun thuiswin streak door de Memphis Grizzlies een verlies toe te dienen van 117-104.

In de NBA-seizoen 2023-24 prestaties hebben de Brooklyn Nets de Phoenix Suns verslagen met 116-112, terwijl de Houston Rockets de Memphis Grizzlies overtroffen met 117-104, waarmee de Rockets hun thuiswinning streak verlengden.

Tijdens de wedstrijd van de Suns was het de eerste keer dat Kevin Durant, Devin Booker en Bradley Beal tegelijkertijd voor Phoenix speelden, na uitgesteld te zijn door blessures. Ondanks sterke prestaties van het trio, met Booker die 34 punten en 12 assists noteerde, Durant met 27 punten en Beal met 14 punten, konden ze de overwinning niet veiligstellen.

In de wedstrijd van de Rockets droegen Tari Eason, met een carrièrerecord van 25 punten en 14 rebounds, en Jabari Smith Jr., met 20 punten en 10 rebounds, veel bij aan de winst tegen de Grizzlies. De Rockets domineerden de bankpunten met een verschil van 58-19 en behielden een langste thuiswinning streak sinds het record van de franchise in 2018.

Ondanks een career-high 44 punten van Jaren Jackson Jr. voor de Grizzlies, leidde de efficiëntie van de Rockets ertoe dat Memphis de wedstrijd verloor, wat hun derde opeenvolgende verlies markeerde. Desmond Bane, de leidende scorer van Memphis, miste deze wedstrijd door ziekte, wat een impact had op hun prestatie. De Rockets en Grizzlies zullen elkaar weer ontmoeten in een volgend duel.

error: Kopiëren mag niet!